Happy Kids Massage

Voor onderlinge kindermassage

Deze massage wordt gegeven over de kleding heen, dat is wat deze manier van massage uniek maakt. ( Corine Elzenaar oprichtster) 

Voor kinderen vanaf 0 t/m 12 jaar en hun ouders

Happy Kids Massage staat voor: Liefdevolle,respectvolle,gewenste aanraking met aandacht over de kleding heen gegeven. Onderlinge kindermassage wordt al jaren in meer dan 40 landen over de hele wereld succesvol ingezet op scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en kinderopvang.

Deze manier van ontspanning kan een eenvoudige weg zijn voor jou en je kind, wanneer je nog niet toe bent om een proces in te gaan. Door een workshop te volgen ontdek jij of samen met je kind , wat deze vorm van massage brengt. Zoals een beter lichaamsbesef waardoor je kind zijn /haar grenzen kan aan geven.

Socialer gedrag en onderlinge verbondenheid.

De weerstand verbeterd waardoor je kind beter slaapt. Hierdoor is je kind op school meer geconcentreerd. Wat dan weer mooie leerresultaten oplevert. Zo komt het tot meer zelfvertrouwen en staat het kind steviger op de grond of in zijn/haar kracht!

Dit is Toby een lieve, maar drukke jongen die problemen heeft om zich te concentreren en snel afgeleid is op school. Er zijn vijf Happy Kids die speciaal ontworpen zijn voor de Happy Kids Massages uit het mooie boek.

Dit is Fatima zij heeft het thema dieren.

De Happy Kids Massage methode

is niet alleen geschikt voor mensen die kinderen hebben in het basisonderwijs. Het is ook een perfect vervolg op de babymassage. Veelal stopt het masseren bij je kind als de babytijd voorbij is. Omdat ouders niet bekend zijn hoe door te gaan met masseren. Kinderen en ouders vinden het vaak jammer want het is zo’n fijn moment, even samen de aandacht voor elkaar. Er is rust en een gevoel van veiligheid, verbondenheid, dat komt door het hormoon oxytocine die bij de massage vrijkomt.

Het knuffelhormoon oxytocine.

Nu is er speciaal voor de leeftijdsgroep 0 t/m 6 jaar een boekje voor jonge kinderen van de Happy Kids Massage uitgebracht wat boordevol staat met tips en informatie, hoe je dit het beste kunt doen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kleine-versie-babyboek.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bij-babyboek-2.png

En wist je dat, iedereen kan het leren.

Door het volgen van een of meerdere workshops.

Workshop 1 De kriebelbox

Voor ouders en verzorgers.

Dit jongetje van vier maakt een keuze uit de kriebelkist. Een zachte kwast even over mijn gezicht.

Deze workshop is ervoor ouders / verzorgers. Tijdens deze workshop leer en ervaar je in 2 uur wat de mogelijkheden zijn om met deze kriebel box aan de slag te gaan. Je leert de basisgrepen toepassen op een verhaaltje en gedichtje en je krijgt een mooie ervaring.

Gedichtje uit het winterboek.

Waarbij er inclusief een kriebel box met inhoud mee naar huis gaat!

zodat je meteen met je kind aan de slag kunt gaan. Bij deze kriebel spulletjes 5 stuks, tref je ook het babyboek of het wobbel boek of herfst-winterboek aan, geheel naar eigen keuze. In deze boeken staan veel verhaaltjes en gedichtjes met alle grepen. De toepassing wordt nogmaals uitgelicht met inclusief de basisgrepen.

Dit is mijn uitgebreide Kriebelbox

Een van deze boeken zit bij jou kriebelbox!

Deze boeken zijn te koop

Workshop 2 Samen met je kind/eren aan de slag

Vanaf nul t/m zes jaar

Wil je liever samen met je kind een workshop volgen?

Dat is voor jullie samen een uurtje ontspannen! Aan de hand van de basisgrepen en het betrekken van de kriebelkist ga jij je kind onder mijn begeleiding een massage geven over de kleding heen. We zoeken samen uit het boek een verhaaltje of gedicht en passen die dan toe.

Deze vorm van massage is uit te breiden door er aroma therapie aan toe te voegen. Omdat het jouw eigen kindje betreft kan het fijn zijn te masseren over het blote rugje, buikje en voeten. De tijdsduur is dan anderhalf uur.

Even zelf voelen!

Workshop 3 Samen met je kind van zes t/m twaalf jaar

Ook kinderen van zes t/m twaalf jaar vinden aanraken op deze manier fijn. Ik ga jullie deze massage aanleren door gebruik te maken van de kaarten, verhaaltjes, een spel of muziek met een thema uit de Happy Kids Massage methode. Er is een moment van aandacht voor elkaar. Ouder en kind samen een uurtje heerlijk ontspannen, wat thuis herhaald kan worden. Ontdek de mogelijkheden van deze massage.

Hij vindt het leuk om zelf de toepassing van de grepen voor te lezen.
Deze jongen is 9 jaar en vindt de massage door zijn moeder gegeven cool!

Deze massage leren? Dit kan bij jou thuis of in mijn praktijk.

Bij deze workshop horen deze massage kaarten.

De massage kaarten

Na dit uurtje kun jij samen met je kind/eren thuis aan de slag met deze massage.

Workshop 4 Kids zelf aan de slag!

Een andere mogelijkheid is de workshop voor meer kinderen samen in een groepje. Dit kunnen vriendjes, vriendinnetjes, buurt kindjes of familie zijn. Een groepje bestaat dan uit min 4 tot max 10 kinderen. Waarbij zijzelf onder mijn begeleiding de Happy Kids Massage methode kunnen uitproberen. Dit onder een gezellig muziekje en een verhaaltje of gedichtje uit een van de boeken van de Happy Kids Massage. Zelf mogen ze ook een verhaaltje verzinnen waarbij ik dan de Happy Kids Massage grepen toepas. Voor de warming up doen we nog een spel. Tijdsduur 2 – 3 uur naar het aantal kinderen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 46091443_770063856668787_1960210000013950976_n-576x1024.jpg
kids zelf aan de slag

Een voorbeeld: Nodig onder genot van koffie of thee vriendjes / vriendinnetjes met moeders uit en kom in mijn praktijk of bij jou thuis deze workshop volgen .

Aan de slag met deze mooie manier van massage.

Dat kan na afspraak bij jouw thuis of bij mij in mijn praktijk!

Wil jij ook aan de slag met de Happy Kids Massage methode voor, Meer onderlinge verbondenheid, meer zelfvertrouwen
een beter lichaamsbesef, betere concentratie, bewegend leren
Grenzen leren aangeven, ontspanning, beter slapen, betere weerstand, socialer gedrag om pesten te voorkomen.

Workshop training voor professionals


Ook voor professionals is er een workshop / training!

Ben jij professioneel aan het werk met kinderen in de leeftijd van twee t/m twaalf jaar? Dan kun (jij) samen met je collega’s een trainers workshop volgen waardoor jullie deze vorm van massage over de kleding heen kunnen toepassen in je werk met jullie kinderen. Bijvoorbeeld in je yogaklas, op school of in je groep bij de kinderopvang!

Want net als bij alle vakken het geval is, is ook onderlinge kindermassage een vak op zich. Vandaar ook dat voor een verantwoorde toepassing in groepen of in klassikaal verband een goede basiskennis van groot belang is. Deze training duurt 3uur.

Happy Kids Massage in de klas!

Meer weten?

Neem dan een kijkje op mijn Facebook pagina https://www.facebook.comVoetmassage.nl ga naar https://www.corinaelzenaar.nl @happykidsmassage (instagram)

bij mij in de praktijk
van harte welkom