Volwassene massage!

Drukpunt hart/lever meridiaan De bijbehorende emoties zijn gekwetstheid en boosheid

Met toepassing van drukpunt massage.

Deze massage is een uitbreiding van de kindermassage door er drukpuntmassage aan toe te voegen. Op de plekken waar het in het lichaam vastloopt door stress. 

Drukpuntmassage ook wel acupressuur genoemd. Tijdens een drukpuntmassage behandeling wordt gedurende bepaalde tijd zachte of stevige druk uitgeoefend op specifieke drukpunten op het lichaam en worden deze gestimuleerd. 

Deze drukpuntmassage kan zeer effectief zijn en werkt dieper door bij nek- schouder klachten en hoofdpijn klachten, daarom is deze massage alleen geschikt voor volwassene.

Het masseren van drukpunten kan in het menselijk lichaam een belangrijke rol spelen en onze gezondheid en welzijn bevorderen. Het heeft een positief effect op heel het lichaam. Niet alleen fysieke stress maar ook mentale stress zullen verminderen na deze massage.

Lichaam en geest in balans.

Iedereen heeft ontspanning nodig. Zonder ontspanning kan een lichaam zichzelf niet herstellen en kunnen de hersenen zichzelf niet terug in een natuurlijke balans zetten. Een lichaam kan tijdelijk uit balans zijn door een grote inspanning die geleverd moet worden. Daar is het lichaam ook op berekend. Een langere tijd zonder ontspanning tussendoor kan echter grote lichamelijke en geestelijke klachten opleveren. Ontspanning en balans zijn daarom de kernwoorden tot een gezond lichaam en verminderde stress.

Acupressuur en drukpunten stimuleren.

Wist je dat je vaak al zonder erbij na te denken je al acupressuur toepast. Dat doe je veelal intuïtief. Wanneer je je arm stoot, wrijf je al snel over deze zere plek. Je masseert vast ook weleens je voorhoofd of slapen als je hoofdpijn hebt. Voel je spanningen in je nek- of schouder spieren? Dan kneed je die gespannen spieren. Dat druk op de zere plek, wrijven en aanraking je pijn verlicht is al vele eeuwen geleden door de Chinezen ontdekt.

Er worden acht specifieke punten behandeld, die er op gericht zijn op het loslaten en afvoeren van spanningen. Tijdens deze drukpunten massage wordt de aanmaak van endorfine bevordert wat, een natuurlijke pijnstiller is. Zo kan de energiebalans in het lichaam zich herstellen.

Hartmeridiaan
Levermeridiaan