Werkwijze

Hoe ga ik je / jullie helpen? 

Door gebruik te maken van de hieronder volgende methodieken

Begeleiden / coachen

  • Begeleiden / coachen in een traject van kennismaking tot consult in ongeveer 6 sessies.

In dit traject neem ik jullie mee op zoek naar het juiste spoor om jullie weer op de rails te krijgen. we gaan kijken, luisteren en ontdekken naar welke blokkades er op het pad liggen. Waarna wij samen door middel van het bij jouw kind passende methodiek en de daarbij behorende tools in gaan zetten. Dit geheel op Holistische wijze.

Want zo nu en dan heb je een wegwijzer met reis begeleiding nodig, die jullie helpt met navigeren om weer op het juiste spoor te komen.

Omdat opvoeden in deze tijd knap lastig is, het je soms iets teveel wordt en de weegschaal van geduld doorslaat. Je met je handen in het haar zit en je even geen oplossing kan vinden.

Enkele methodieken uitgelicht

*Aromatherapie

* Wat kun je verwachten bij aromatherapie? Ik werk hierbij met essentiële oliën bijvoorbeeld mandarijn, deze olie brengt een speelse creativiteit naar boven zodat problemen niet meer zo zwaar vallen.  Het is een zonnige, vrolijke en warme olie die het onbezorgde ‘kind’ naar boven haalt. Mandarijn olie is het veiligste middel voor kinderen met buikpijn en een slechte Spijsvertering. De olie is verwarmend, troostend, verzachtend, goed voor zwangere vrouwen, kinderen en baby’s. Deze olie helpt bij rusteloosheid en slapeloosheid.  De delicate geur geeft een geluksgevoel aan kinderen en aan het kind dat in elk van ons huist. Deze therapie is al vrij snel in te zetten, door deze olie in een voetenbad toe te voegen en/of in de vorm van wrijfolie te gebruiken. Daar zit dan wel een protocol bij, die ik bij inzetten uitleg.

* Happy Kids Massage workshop

* Deze vorm van massage is geschikt voor ouder en kind. Het is de meest veilige en eenvoudige manier om kennis te maken met massage. Dat komt doordat deze massage over de kleding heen wordt gegeven. Deze kun je dus echt overal waar je ook bent met je kind toepassen. Ook hierbij komt oxytocine vrij. Wat maakt dat jijzelf en je kind waar jullie ook zijn bijna direct tot rust en kalmte kunnen komen. We kunnen deze workshop nog uitbreiden d.m.v gebruik te maken van de kriebelkist.

*Bach Bloesem therapie

*Nog een mooie therapie om in te zetten, is de Bach Bloesem therapie. Waarbij we aan het werk gaan met emoties. Zo nu en dan ervaar je dat er emoties zijn waar jij of je kind last van hebben. Dat voelt niet fijn! Een voorbeeld is angst voor honden of boosheid met drift aanvallen. Deze vorm van therapie is er om je emoties weer in  balans te brengen. Het corrigeert  je gemoedstoestand op een zachte, maar effectieve manier. Waardoor je jezelf al snel weer een stuk prettiger voelt. Kinderen leren dat angst bij het leven hoort en niet tot paniek hoeft te leiden. Iedereen weet dat je van nare emoties “niet prettig in je vel “gaat zitten. Waarom wachten totdat ze je opbreken en je er letterlijk ziek van wordt?

Therapeutisch tekenen

Bij het therapeutisch tekenen, maken we kennis met de binnenwereld van het kind. En hoe het kind in de buitenwereld staat.

Elke tekening is een uitingsvorm van het onbewuste.

Een tekening weerspiegelt altijd persoonlijke aspecten van de maker en andersom heeft de interpretatie van een tekening altijd te maken me de perceptie van de beschouwer.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ook-leuk.jpg

Basisbehoeften

Vertrouwen is een van de twaalf basisbehoeften.

Vanuit de psychologie stellen we dat we, het binnen onze opvoeding nodig hebben om twaalf basisbehoeften ingevuld te krijgen. Dit zijn als het ware twaalf vormen van aandacht en liefde.

Communicatie techniek

Positieve kindercommunicatie!

Praten en uitleggen, hierbij wordt er rekening gehouden met het taal- en begripsniveau van kinderen.