Wanneer of waarvoor?


Wanneer kun je bij mij terecht voor hulp, advies of begeleiding?

Niet lekker in je vel zitten!

Als de volgende “klachten” zich voordoen.

Wanneer je merkt dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Dat zie je, dat voel je doordat je kind emoties laat zien die jij als ouder, als lastig ervaart.

Dit merk je door de reactie die je krijgt van je kind, als het sneller boos is sneller geïrriteerd is, sneller driftig wordt.

Ook kan het zijn dat je kind bang is, waar soms wel en soms geen aanwijsbare oorzaak voor is. Bang zijn om te falen, wil /durft geen fouten te maken. Is bang om alleen gelaten te worden of heeft heimwee. Je kind is bang voor honden of andere dieren.

Soms zijn kinderen ook bang voor monsters of kunnen zij hun angst zelf niet verklaren.

Dit kan zich uiten in “lastig” gedrag, niet kunnen of durven slapen, niet alleen durven zijn. Ook slecht eten, piekeren, hoofdpijn of buikpijn kunnen symptomen zijn dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit.

Voor het eerst naar school of een verhuizing kunnen een grote impact op je kind hebben dan, dat je dat als ouder realiseert. Er ontstaan conflicten in de ochtend, je kind is traag en wil echt niet naar school.

Denk hierbij ook aan een echtscheiding. Kinderen pakken meer op dan dat zij jou laten zien.

Het is ook goed mogelijk dat je kind op school gepest wordt. Wat weer kan resulteren in een laag zelfbeeld, Waardoor hij/zij geen of onvoldoende zelfvertrouwen meer heeft. Hierdoor kan je kind depressief raken of gestrest.

Teveel prikkels door de veranderende wereld om je kind heen kunnen ook bijdragen aan overprikkeling waardoor er moeite ontstaat met concentreren. Waardoor er bij je kind onzekerheid kan ontstaan. Van waar uit weer fysieke klachten kunnen voortkomen.

Zie jij als ouder /verzorger bij bovenstaande jouw kind voor je?

Schroom dan niet en maak een afspraak. Bellen of een mail sturen voor info of advies, kan en mag natuurlijk altijd!

https://yoja het kleine gelukskevertje.nl
0622091987
jjherlaar@ziggo.nl